Menu Online boeken

Gemoedelijke & fijne comfortcamping De Peelpoort

Na verloop van tijd

Het beeld van de eeuwenoude moerassige, zuidoostelijke Peel op de grens van Noord-Brabant en Limburg is in de laatste honderd jaren sterk veranderd. De oude natuur bestond eeuwenlang uit uitgestrekte heidevelden en bossen, moerassen en vennen. Dit alles heeft na verloop van vele jaren plaats gemaakt voor nieuwe natuur die zelf haar werk deed, terwijl de mens daarbij wel een grote hand heeft toegestoken. Turfwinning was ruim een eeuw geleden namelijk het grote toverwoord, waardoor grote veranderingen op gang kwamen. Asten vierde in 2012 zijn 800-jarige bestaan, terwijl er eeuwen vóór die tijd ook al mensen woonden. Het Astense kerkdorp Heusden ontstond in 1921. Dat was de tijd van ontginningen en ontwikkelingen van landbouwgronden die de oerbegroeiing terugdrongen naar wat er nu nog is. Die echte, oude natuur zien we ook in Natuurreservaat De Groote Peel; dat is ongeveer op de grens van die oude en de nieuwe natuur. En juist daar ligt Camping De Peelpoort, een mooie camping in Asten

Comfortcamping in Asten – De Peelpoort

De naam Peelpoort geeft het al aan: poort naar de Peel. In dit uitgestrekte en veelzijdige peellandschap vindt u camping De Peelpoort waar de mens op adem en tot rust kan komen vanuit een drukke en ingewikkelde wereld. Op een natuurlijke manier genieten van de prachtige, soms idyllische omgeving is hier het parool. Prima wegen en fietspaden leiden u naar camping De Peelpoort waar u hartelijk en met Brabantse gemoedelijkheid zult worden ontvangen. De campingplaatsen liggen er voor u klaar, omgeven door bomen, struiken en zelfs fruitbomen die u privacy bieden en een beschutte plek. Kortom is dit een mooie camping in Asten

De Receptie

Bij de receptie kunt u altijd terecht voor alle mogelijke informatie. Op de eerste plaats is dat alles over de camping zelf en over uw speciale domein om te overnachten. Maar ze kunnen u daar ook van alles vertellen over de omgeving. Soms is het wel gemakkelijk om iemand van de camping ‘zomaar ergens op het terrein’ aan te spreken. Misschien wilt u iets weten over het wereldje van wandelroutes, fietsroutes, vissen, golfen, bezoek aan musea. En misschien nog over veel meer en andere mogelijkheden die er in de omgeving zijn. Folders, een dagkaart om bij de buren te gaan vissen enzovoort. Bij de receptie kunt u alle informatie vinden.

Onze Verblijfplaatsen

De camping heeft in totaal 80 comfortplaatsen die onderverdeeld zijn in diverse overnachtingsmogelijkheden. Behalve de gewone kampeerplaatsen voor caravans en tenten zijn er twaalf plaatsen voor campers, zeven chalets, vijftien trekkershutten en een trekkersveld waar eveneens heerlijk kan worden gekampeerd. Overnachten kan met deze mogelijkheden nooit een probleem vormen. Alle comfortplaatsen zijn voorzien van elektriciteit, water, gas en afvoer. En overal is ruime aandacht geschonken aan behoud van uw privacy!

Voor campers zijn alle noodzakelijke voorzieningen aanwezig waaronder: elektra op de plaats en wat verder, naast de parkeerplaats, bevindt zich de vuilwaterstort en de schoonwatertoevoer. Op het trekkersveld is water aanwezig en enkele stroompunten, verderop is een sanitair blok beschikbaar. Verder zijn er sanitaire voorzieningen aanwezig: toiletten (waaronder dus een chemisch toilet), diverse wastafels voor de vaat, douches, invalidentoilet, wasmachine en droger. Kortom, iedereen kan er een ruime plaats vinden en verder alle gemakken die voldoen aan de eisen van onze moderne tijd. Alles is aanwezig voor een prettige tijd in de vrije natuur.

Download Plattegrond Camping de Peelpoort
Download Prijsl

Speciale arrangementen

Bij Comfortcamping De Peelpoort bieden we speciale arrangementen aan. Hierdoor geniet je van leuke activiteiten en faciliteiten voor een scherpe prijs. De arrangementen zijn speciaal voor visliefhebbers die zin hebben in een visvakantie, fanatieke golfers die een balletje willen slaan en voor gezellige familieweekenden. Bekijk de arrangementen.