Menu Online boeken

Comfortcamping De Peelpoort

Na verloop van tijd

Het beeld van de eeuwenoude moerassige, zuidoostelijke Peel op de grens van Noord-Brabant en Limburg is in de laatste honderd jaren sterk veranderd. De oude natuur bestond eeuwenlang uit uitgestrekte heidevelden en bossen, moerassen en vennen. Dit alles heeft na verloop van vele jaren plaats gemaakt voor nieuwe natuur die zelf haar werk deed, terwijl de mens daarbij wel een grote hand heeft toegestoken. Turfwinning was ruim een eeuw geleden namelijk het grote toverwoord, waardoor grote veranderingen op gang kwamen. Asten vierde in 2012 zijn 800-jarige bestaan, terwijl er eeuwen vóór die tijd ook al mensen woonden. Het Astense kerkdorp Heusden ontstond in 1921. Dat was de tijd van ontginningen en ontwikkelingen van landbouwgronden die de oerbegroeiing terugdrongen naar wat er nu nog is. Die echte, oude natuur zien we ook in Natuurreservaat De Groote Peel; dat is ongeveer op de grens van die oude en de nieuwe natuur. En juist daar ligt Camping De Peelpoort, een mooie camping in Asten.

Comfortcamping in Asten – De Peelpoort

De naam Peelpoort geeft het al aan: poort naar de Peel. In dit uitgestrekte en veelzijdige peellandschap vindt u camping De Peelpoort waar de mens op adem en tot rust kan komen vanuit een drukke en ingewikkelde wereld. Op een natuurlijke manier genieten van de prachtige, soms idyllische omgeving is hier het parool. Prima wegen en fietspaden leiden u naar camping De Peelpoort waar u hartelijk en met Brabantse gemoedelijkheid zult worden ontvangen. De campingplaatsen liggen er voor u klaar, omgeven door bomen, struiken en zelfs fruitbomen. Kortom is dit een mooie camping in Asten.

De Receptie

Bij de receptie kunt u terecht voor alle mogelijke informatie. Op de eerste plaats over de camping zelf en waar u gaat overnachten, maar ze kunnen u daar ook van alles vertellen over de omgeving. Soms is het wel gemakkelijk om iemand van de camping ‘zomaar ergens op het terrein’ aan te spreken. Misschien wilt u iets weten over de vele wandelroutes en fietsroutes? Of over de mogelijkheden om te vissen en golfen of misschien wel voor een bezoek aan musea of de vele andere mogelijkheden die er in de omgeving zijn. Folders, een dagkaart om bij de buren te gaan vissen enzovoort. Bij de receptie kunt u alle informatie vinden.

Onze Verblijfplaatsen

De camping heeft in totaal 80 comfortplaatsen die onderverdeeld zijn in diverse overnachtingsmogelijkheden. Behalve de gewone kampeerplaatsen voor caravans en tenten zijn er 12 plaatsen voor campers, 35 chalets en een trekkersveld waar eveneens heerlijk kan worden gekampeerd. Overnachten kan met deze mogelijkheden nooit een probleem vormen. Alle comfortplaatsen zijn voorzien van elektriciteit, water, en afvoer.

Voor campers zijn alle noodzakelijke voorzieningen aanwezig waaronder: elektra op de plaats en wat verder, naast de parkeerplaats, bevindt zich de vuilwaterstort en de schoonwatertoevoer. Op het trekkersveld is water aanwezig en enkele stroompunten, verderop is een sanitair blok beschikbaar. Verder zijn er sanitaire voorzieningen aanwezig: toiletten (waaronder dus een chemisch toilet), diverse wastafels voor de vaat, douches, invalidentoilet, wasmachine en droger. Kortom, iedereen kan er een ruime plaats vinden en verder alle gemakken die voldoen aan de eisen van onze moderne tijd. Alles is aanwezig voor een prettige tijd in de vrije natuur.

Download plattegrond Camping de Peelpoort