Menu Online boeken

Fietsen in omgeving De Peel

Al vele jaren kennen we hier het knooppuntensysteem voor fietsers. Hierdoor kunt u op een gemakkelijke manier het hele gebied doorkruisen over wegen en goed fietspaden. Aan de hand van een briefje met een aantal nummers (die u vooraf aan de keukentafel hebt genoteerd) gaat u op pad. Gemakkelijk is dat u op camping De Peelpoort midden in dat netwerk zit en de nummers 65, of 94 al na een paar kilometer trappen kunt bereiken.

Bedenk ook dat dit netwerk naadloos aansluit op dat van het nabije Limburg, van geheel Noord-Brabant en van de buurlanden België en Duitsland. Het is dus niet moeilijk om hele dagtochten uit te zetten; u bepaalt zelf uw route en het aantal kilometers. Vrijheid en flexibiliteit zijn de kenmerken van dit systeem.

Wandelen in de omgeving

Houdt u meer van wandelen? Ook dat kan via een netwerk van wandelingen, dat hier en in grote delen van onze provincie is uitgezet. Groengele paaltjes wijzen u de weg naar de meest boeiende plekjes van Asten en omgeving De Peel. En ook dit netwerk sluit aan op de omgeving De Peel, zodat u tochten kunt maken die u zelf samenstelt. Zelfs over de nabije golfterreinen loopt een prachtige route.Als we dan toch in de natuur zijn, dan kunt nog een wandeling maken in de Botanische tuin in Asten-Heusden. Daarvoor moet u achter en rondom de kerk van Asten-Heusden zijn. 

Boeiende en veelzijdige natuurgebieden
En wat dacht u van de verschillende natuurgebieden die in de directe omgeving van onze camping liggen, zoals de Groote Peel, Starkriet en de Witte Bergen. Maar ook de Dennendijkse bossen, de Mariapeel, de Oetert, Oostappense bossen, Boksenberg, Kapellerput, de Berken en het Keelven zijn prima bereikbaar. Van bossen tot vennen en van tuinen tot de Aa. In de omgeving van camping de Peelpoort vindt u prachtige natuurgebieden. De VVV en IVN vertellen u graag meer over wat deze gebieden zo kenmerkend maakt.