Menu Online boeken

Houdt u iets meer van het museum bezoek?

Houdt u iets meer van het museum bezoek? Geen probleem, want dan komt u in Asten zeker aan uw trekken. Museum Klok en Peel in Asten treft u daar aan, één museum dat onderdak biedt aan de wereld van carillons en luidklokken in al hun vormen en pracht. Maar het gehele complex geeft ook de natuurlijke geschiedenis van flora en fauna van de Peel een plaats in al zijn uitgebreidheid. Een prachtige kruidentuin met Oranjerie – waar regelmatige exposities, of muziekuitvoeringen plaatsvinden – maakt het geheel af. Zie: www.museumasten.nl

De wereldbekende klokkenindustrie Eijsbouts in Asten en de nabije natuur waren ooit de grondleggers voor dit prachtige museum; het werk van velen maakte het tot wat het nu is. Een uniek museum dat onlangs alle eer kreeg voor zijn werk in de vorm van twee prachtige, landelijke prijzen.

Het hele jaar door zijn er activiteiten op elk gebied. Dat kan gaan van een speciale expositie tot tochten met een cabriobus door het grote peelgebied. De plaatselijke VVV en het museum werken op alle fronten nauw samen; op beide plaatsen vindt u volop informatie over alles wat er speelt.