Menu Online boeken

Het unieke landschap waar het weids, stil en mooi is

U hoeft niet ver te rijden om in Nationaal Park De Groote Peel uit te komen. Dit is een grotendeels afgegraven hoogveengebied op de grens van de provincies Noord-Brabant en Limburg. De Groote Peel is een restant van de Peel, een gebied dat ooit een zeer ondoordringbaar gebied moet zijn geweest. In het nabije Ospeldijk ligt Buitencentrum De Pelen van Staatsbosbeheer, startpunt van de wandelroutes door de Groote Peel. Het hele jaar door zijn hier activiteiten op allerlei gebied, van natuurwaarneming tot passende muzikale festiviteiten. En het drinken van een kop koffie of thee, met een stuk vlaai, is er altijd mogelijk.

De Groote Peel heeft een oppervlakte van ongeveer 15 km² en is voor wandelaars ontsloten door drie routes waaronder twee zogeheten knuppelpaden. Op een van die routes biedt een uitzichttoren een prachtig beeld van de omgeving De Peel. De Groote Peel wordt beschouwd als één van de vogelrijkste gebieden van West-Europa. Kraanvogels die op doorreis zijn, kunnen hier even neerstrijken om op adem te komen. Geoorde futen zijn in Nederland eveneens een zeldzame verschijning, maar hier laten ze zich regelmatig waarnemen.

Bent u er op de goede tijd, dan kunt u meedoen met excursieworkshops in Nationaal Park De Groote Peel; in dat unieke landschap waar het weids, stil en nat is. De Peel is door de eeuwen heen al vele malen bezongen, beschreven en vastgelegd in allerlei andere kunstvormen. Het is een gebied dat zeer tot de verbeelding spreekt. Het is er aantrekkelijk voor jong en voor oud!